Кога България ще бъде готова да приеме еврото и при какви

...
Кога България ще бъде готова да приеме еврото и при какви
Коментари Харесай

Икономист: Няма държава, която да е приела еврото и инфлацията да не е спаднала

Кога България ще бъде подготвена да одобри еврото и при какви условия разясниха в студиото Нова ТВ  финансистът Левон Хампарцумян, старши икономистът от „ Отворено общество ” Георги Ангелов, основният икономист в Института за енергиен мениджмънт Калоян Стайков и икономистът Тодор Сапунаров.
Прочетете още
 „ Не би трябвало да има референдум за това дали да приемем еврото, тъй като е противозаконен и опонира на уговорките, които сме поели. Най-бързият начин, парадоксално да приемем валутата в обращение, е в случай че допитването се случи и бъде признато. На идващия ден хората ще се наредят пред банките да си извърнат левовете в нещо по-добро, тъй като България ще катастрофира финансово ”, изясни Левон Хампарцумян.

 „ Категорично не съм склонен. Трябва да има референдум, тъй като това води до осведомен избор на цялото общество. Така направиха Швеция и Дания ”, отвърна Сапунаров.

„ Цялата рецензия против приемането на еврото е, че ще докара до огромна инфлация. Направих изследване на всички страни, които са го приели. В тези страни инфлацията е спаднала ”, съобщи Ангелов.  

„ Критерият за инфлацията би трябвало да е изпълнен дълготрайно, а освен през последната една година. Приемането на еврото не е тест за който се приготвяме, отиваме, взимаме го и готово. Това е въпрос на нрав, на водене на дълготрайна политика ”, твърди Стайков.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР